ماده موثر در این دارو امیتراز میباشد.فابکوزین بسیار حساس و خطرناک است
ماده موثر در این دارو امیتراز میباشد.فابکوزین بسیار حساس و خطرناک است
آمیتراز (ماده موثره وامیترات) سمی هستش که توی خیلی از نقاط دنیا ممنوع شده و توی ایران هم محدود شده و در آینده ی نزدیک ممنوع خواهد شد.
استفاده از تیمول یکی از روشهای درمان کنه واروا در زنبورعسل است.
اسید فرمیک (جوهر مورچه) یا متانوئیک اسید، سادهترین عضو گروه کربوکسیلیک اسیدها است. فرمول شیمیایی آن HCOOH بوده و در طبیعت در نیش حشراتی مانند مورچه و زنبور یافت میشود. همچنین ترکیب عمده، ماده گزشزا در برگ گزنهاست. ریشه لغوی فرمیک اسید از نام لاتینی مورچه (Formica) گرفته شدهاست. زیرا این ترکیب اولین بار از تقطیر تخریبی مورچه بدست آمد.
کنه واروآ از جمله آفت های زنبور عسل میباشد و هر ساله از این بابت خسارت های زیادی به کندوهای عسل وارد میشود. این کنه تراشه ای در سیستم تنفسی زنبور عسل را از بین میبرد. بهترین و سالم ترین درمان کنه واروآ توسط اسید اگزالیک انجام میشود.
هایو کلین نام تجارتی یک داروی ارگانیک برای مبارزه با انگل خارجی واروا در زنبور عسل میباشد.
یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری در کلونیهای زنبور عسل در فصل زمستان استرسهای دمایی است.
به دلیل ارزش زنبوران در گرده افشانی محصولات کشاورزی ، زارع باید اطلاعات کافی در مورد اهمیت این موجود در سود آوری محصولات خود و درجۀ آسیب رسانی آفت کش های مختلف به آن داشته باشد.
مسمومیت زمانی اتفاق می افتد که زنبور در حال جمع آوری شهد و گرده است.
مسمومیت زنبور عسل با آفت کش ها یکی از موانع مهم بر سر راه بهره برداران از زنبور عسل نه تنها از نظر تولید عسل بلکه در گرده افشانی محصولات است.
بیماری سی سی دی یا بیماری نام دارد که با عناوینی همچون نابودی کل کلنی و یا فرو پاشی زنبورها در میان زنبورداران رایج می باشد
نوعی بیماری انگلی است که عامل آن مگس فورید است
این بیماری که همانند سایر هم خانواده های کنه ای خود (کنه واروا، شپشک و کنه آکاراپیس) جز انگل ها به شمار میرود.
بهترين زمان نمونه گيري , اواخر پاييز يا اوايل بهار است .
علايم بيماري به تعداد انگل موجود در داخل مجراي تنفسي ، به عوارض حاصله از وجود انگل و انسداد مجاري هوايي و به
آكاريوز يك بيماري انگلي مهم و واگير است كه آكاراپيس وودي عامل آن و به سيستم تنفسي هر سه نوع زنبور ( ملكه، كارگران و زنبوران نر ) حمله مي كند و يكي از عوامل مهم تلفات
مهمترین عامل پیش گیری از بروز این بیماری ، استفاده از کلونی های قوی در سطح زنبورستان هاست
کنه وآروا به دليل تغذيه کنه از خون زنبوران سبب مرگ و مير غيرعادی زنبوران می شوند.
یکی دیگر از بیماری های زنبوران عسل که بطور جدی و بسیار خطرناک قابل نابودی و سرایت می باشد بیماری انگلی ، جربی کنه بنام واروا یا واروا آپیس به حضور شما معرفی می گردد.
بیماری انگلی آمبوز زنبور عسل ارتباط مستقیمی با نوزما و اسهال خونی دارد
یکی دیگر از بیماری های جدی و خطرناک برای سه گونه از زنبوران عسل (کارگر،نر،ملکه) به غیر از نوزادان زنبور عسل شایع می باشد که دستگاه گوارش زنبور عسل را درگیر میکند،نوزما می باشد.
سیاه شدن شاخون یا حجره ملکه از جمله بیماری های ویروسی زنبور عسل به شمار می آیید.
به طور کلی دو نوع ویروس در بیماری فلج زنبوران عسل دخالت دارد. یکی از ویروسها که شیوع بیشتری دارد به نام ویروس فلج حاد زنبوان و دیگری که شدت کمتری دارد به نام ویروس فلج مزمن زنبوران خواننده می شوند.
عامل این بیماری ویروسی است که در داخل سیتوپلاسم بافت های مختلف بدن لاروهای جوان زنبور عسل مستقر شده و عوارض بیماری را باعث می گردد.