بیماری انگلی نوزما زنبور عسل 2

توضیحات:

  • طرز تشخیص بیماری:

    با دو انگشت یك دست سینه زنبور را گرفته و با دو انگشت دست دیگر شكمش را بكشید به طوری كه در اثر كشیدن روده هایش از بدن خارج گردند.رنگ قهوه ای یا كمی قرمز رنگ روده ها دلیل بر سلامتی آنها بوده و رنگ سفید شیری آنها دلیل بر مبتلا بودنشان می باشد. وجود زنبورهایی كه قادر به پرواز نیستند در نزدیكی سوراخ پرواز میتواند دلیل بر وجود این بیماری در كندو و یا زنبورستان باشد.

    یشگیری و معالجه:

     ایجاد مدیریت صحیح در زنبورستان:
     -تامین ملکه جوان و فعال و استفاده از کندوهای قویتر برای افزایش جمعیت کندوهای ضعیف
     -قرار دادن کندوها در زمستان در محل تابش نور خورشید و عدم تماس آنها با زمین برای جلوگیری از ایجاد رطوبت زیاد
     -تامین مقادیر کافی عسل یا آب شکر و گرده گل برای تغذیه زنبورها در پاییز وزمستان


     ضد عفونی کندوها و وسایل آلوده با سموم گازی:
    - قابهایی را که فاقد عسل و گرده هستند می توان با فرمالین ضدعفونی کرد.
    - مناسبترین محلول برای ضدعفونی قابها اسید استیک است که بصورت محلول80 درصد وجوددارد. مقداری پنبه یا نمد را که در 100 سی سی اسید استیک آغشته شده در بالای قابهای کندو قرار می دهیم و کندو را یک هفته در محفظه پلاستیکی قرار می دهیم سپس کندو را 2 روز هوا داده و مورد استفاده قرار می دهیم.
    - از گاز اکسید اتیلن نیز استفاده می گردد که در اتاق مخصوص گازدهی به میزان100میلی گرم در هر لیتر هوای اتاق با دمای 38 درجه استفاده می شود.


     ضدعفونی کردن کندوها بوسیله حرارت:
    - کندوها را در درجه حرارت 49 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 50 درصد به مدت 24ساعت قرار می دهند.


     استفاده از سرکه سیب :

     موادی که در سرکه سیب وجود دارند عبارتند از استیک اسید، مالیک اسید، پتاسیم، منیزیم، گوگرد، فسفر، کلسیم، گوگرد، مس، آهن و فلوئور و از ویتامینها هم میشود به A , B(B1,B2,B6),C اشاره کرد. سرکه سیب حاوی مواد دیگری مانند آنتی اکسیدانت ها و مواد نگهدارنده و ضد کپک (بخاطر وجودتانیک و اسید پروپیون ) است . pH سرکه سیب بین چهار تاپنج است  که  جزو اسید های نسبتا قوی می باشد.

    نکته مهم : از آنجایی که سرکه سیب تحت شرایط استاندارد کارخانه های دارو سازی ساخته نمی شود مواد و مقدار اسید های تشکیل دهنده آن متفاوت می باشد و با توجه به این  که زنبور عسل موجود بسیار حساسی است  و سرکه های سیب  موجود در بازار که دارای غلظت های  متفاوت می باشند در درمان بیماری نوزما  یا خوب اثر نمی کند و یا  دستگاه گوارش  زنبور عسل را می سوزاند. ترجیحا از سرکه خانگی استفاده شود.

    استفاده از داروی آسسول پلاس:

    یک لیتر آسسول پلاس حاوی 400 گرم استیک اسید، 90 گرم لاکتیک اسید و 10 گرم سیتریک اسید می باشد که در کارخانه داروسازی مقادیر آن به دقت محاسبه شده و بر خلاف سرکه سیب که دارای غلظت های متفاوت اسید استیک می باشد؛ مقدار اسید استیک آن ثابت است. لاکتیک اسید وسیتریک اسید به عنوان  عامل کمک کننده  وافزایش دهنده در در تخریب دیواره نوزما سرانا و آپیس نقش مهمی را ایفا می کنند. بنابر این  آسسول پلاس در دستگاه گوارش  بهترين روش غير مضر برای درمان نوزما سرانا وآپیس  بدون استفاده از آنتی بيوتيک می باشد.

    مکانیسم اثر  آسسول پلاس :

    اسید های ارگانیک دردستگاه گوارش زنبور عسل  باعث تخريب ديواره نوزما سرانا و آپیس  شده و افزايش قدرت نشت پذيری دیواره نوزما را ایجاد می کند و در موقعيت  PHخنثی اسيد ارگانيک يونيزه شده PH داخل نوزما سرانا و آپیس را پايين آورده و رشد آنها را كند و يا مختل می كند در ضمن بخش آنتی اسيد ارگانيک در داخل نوزما سرانا و آپیس  تجمع يافته و عملكرد متابوليكی آنها را از طريق افزايش فشار اسمزی تحت تاثير قرار داده و حيات آنها  را مختل نموده و  باعث پاک سازی و ضد عفونی شدن دستگاه گوارش می شوند.

    داروی فوماژلین:

    از داروی فوماژیلین كه به شكل پودر است استفاده مي شود . در مورد مصرف این دارو نکاتی قابل توجه است : فوماژیلین به صورت محلول و در اوایل بهار و اوایل پايیز مصرف شود

    استفاده از فوماژیلین ، هم حالت پیش گیری و هم درمان دارد . مقدار دوز مصرف آن به ازای هر کندوی معمولی 500 میلی گرم است .

    چون اسپور حامل بیماری مي تواند به مدت یک سال در محیط باقی بماند ، دارو را دوبار در سال و به مدت دو سال مصرف می کنیم .

    در درمان مي توان از اسید لاکتیک یا سرکه ي 80 درصد به میزان 50 سی سی به طور محلول و یادستمال آغشته به 100 سی سی اسید استیک که در روی قاب ها قرار می دهیم نيز استفاده کرد .

    برای مصرف داروهای محلول بهتر است آنها را در یک ظرف معمولی که نه خیلی گود و نه صاف باشد ، مثل نعلبکی قرار دهيم و بعد ظرف را روی قاب ها بگذاريم . در بعضی موارد می توان از گاز اتیلن اكساید هم استفاده کرد ؛ ولی به دلیل باقی مانده ي دارويی کهدارد ، مصرفش پیشنهاد نمی شود .

    منبع: عسل خاطره

     


  • تهیه و تنظیم توسط زنبور ابزار
    تماس : 09023025634
    انتشار مطلب در :